Cures generals i prevenció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Cinc mites sobre la cura dels bebès

2 min.

Criar i cuidar d’un nen o bebè no és una tasca senzilla. La criança està repleta de dubtes i, en diverses ocasions, és comuna que us deixeu guiar per alguns consells que corren per Internet o que passen de boca a boca, sense qüestionar què hi ha de veritat en ells.

Amb aquest article, aprendreu 5 dels mites sobre la cura dels bebès més estesos:

  1. La sortida de les dents originen febre. Fals. Pràcticament tot el que li ocorre al bebè a partir dels 6 mesos acaba atribuint-se sense cap evidència a les dents. La realitat és que molts bebès veuran aparèixer les seves dents sense tenir absolutament cap símptoma. En altres casos, poden tenir molèsties, dolor i ganes de mossegar o d’estrènyer. No obstant això, la febre mai serà causada per la sortida de les dents. Si el bebè té febre, cal buscar un altre motiu.
  1. El cordó umbilical no es pot mullar. Fals. El cordó umbilical és el conducte que, en l’úter, connecta al fetus amb la placenta de la seva mare. En néixer és tallat, permetent al nounat respirar per si mateix. Quedarà un monyó que s’anirà assecant fins a caure”s, donant lloc al melic del bebè. El cordó ha d’estar sempre sec i net per a afavorir la seva caiguda i evitar que s’infecti. No obstant això, per a mantenir-ho net podeu mullar-ho sense problema durant el bany del bebè. Això sí, en acabar, deixareu la zona esbandida i bé seca.
  1. La llet de vaca provoca mocs. Fals. És un mite molt estès, però no existeix cap estudi científic rigorós que hagi pogut arribar a aquesta conclusió. La llet de vaca té propietats que són molt beneficioses en l’alimentació. Així que el fet de tenir mocs, bronquitis o qualsevol problema respiratori, no hauria de ser una indicació per a retirar la llet de la dieta. Si creieu que el vostre fill pot tenir al·lèrgia o intolerància a la lactosa, no dubteu a acudir a l’especialista.
  1. La febre alta ha de tractar-se amb antibiòtics. Fals. La febre en els nens és causada en un alt percentatge de casos per infeccions víriques, per la qual cosa no necessiten tractament antibiòtic. A més, el grau de temperatura no indica gravetat: és a dir, malalties banals poden originar febre alta i al contrari, infeccions molt greus no sempre cursen amb febre elevada. Davant la febre, sempre és necessari que avalueu l’estat general del bebè o nen, que determineu quins símptomes l’acompanyen i descarteu signes d’alarma com la presència de petèquies (taques de color vermell, marró o porpra) o la tendència a la somnolència. A més, en bebès de pocs mesos, si la febre persisteix o si hi ha algun altre símptoma, heu de consultar amb el pediatre.
Mitos cuidados

  1. Jugar és divertit, però no serveix per a aprendre. Fals. Els bebès i nens exploren el món, tenen relacions socials i desenvolupen el seu cervell amb el joc. Establir rutines on el joc sigui part del dia a dia i deixar-los espai per al joc lliure, no planificat, és necessari per al seu desenvolupament psicomotor i emocional.Penseu en el joc com a diversió, no el plantegeu amb grans objectius d’estimulació, ja que igualment les seves neurones s’estimularan davant aquesta diversió.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!