Cures generals i prevenció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Passejar amb el bebè: tot el que necessiteu saber

3 min.

L”arribada d’un bebè a casa sol venir acompanyada de canvis i noves rutines. Els passejos amb el bebè segur que es converteixen en una activitat del vostre dia a dia, un hàbit saludable amb beneficis tant per al vostre bebè com per a vosaltres.

Millor moment i horari per a passejar amb el bebè

Podeu començar a sortir a passejar amb el vostre bebè donis del primer dia (excepte en casos de bebès amb algunes patologies o recomanacions específiques). El moment exacte dependrà més de la disponibilitat i del vostre estat de salut que del propi nounat. Òbviament, en la planificació haureu de tenir en compte les necessitats dels vostres petits, atenent abans de res els seus horaris d’alimentació , canvi de bolquer i descans.

A l’estiu, eviteu les hores centrals del dia (de 12h a 16h) per a protegir-vos del sol més intens i a l’hivern, és millor si aprofiteu les hores de menys fred per a sortir. Recordeu que heu d’evitar l’exposició directa al sol dels nounats i bebès menors de sis mesos, la pell dels quals és especialment sensible. Durant l’estiu, és necessari extremar les precaucions per a evitar cremades, insolacions o deshidratació.

Quantes vegades al dia ha de sortir un bebè?

Els pediatres recomanen que els bebès surtin almenys una vegada al dia a passejar al carrer i que el passeig sigui de com a mínim una hora. Si per tema d’horaris o altres motius no podeu anar de passeig tant de temps, podeu fer dos o tres passejos diaris més cortitos, no hi ha límits quant a quantitat de vegades que podeu sortir a passejar amb el petit.

 class=

Com fer que el passeig sigui perfecte

Podeu sortir a passejar amb el vostre bebè usant el seu cotxet o porteando. El porteo és un sistema per a portar al bebè que assegura un contacte constant entre el bebè o nen amb l’adult. Es poden usar diferents sistemes portabebés: motxilles ergonòmiques, fulards, bandoleres o mei tai. Se”n diu porteo ergonòmic perquè respecta la postura natural del bebè segons cada fase del seu desenvolupament.

Beneficis del porteo ergonòmic

Els diferents sistemes portabebés són un invent tant còmode per a l’adult, com bo per al bebè: el pes del bebè està ben repartit gràcies a la postura que adopta el bebè, permeten un contacte físic molt estret amb el bebè i, sempre que estiguin ben col·locats, no suposen el menor perill per a la vostra esquena. A més, el porteo ergonòmic prevé malformacions posturals en el bebè, protegeix el desenvolupament de la seva esquena i també dels seus malucs. Una altra dels avantatges del porteo és que facilita que tingueu les mans lliures, així guanyareu en mobilitat i autonomia durant els passejos amb el bebè.

Heu de saber que el cotxet o el porteo són solucions complementàries, encara que podeu triar només una d’elles. L’elecció dependrà de les vostres necessitats i comoditat a cada moment.

Precaucions i aspectes a tenir en compte en el passeig

Quan sortiu a passejar amb el bebè en el seu cotxet, heu de col·locar-li els arnesos de seguretat per a evitar caigudes. El cotxet l’ha de portar sempre un adult i recordeu que és molt important no sobrecarregar-lo. Si teniu bosses d’anar a comprar o bosses, col·loqueu-los sempre en la part inferior del carret perquè si pengeu el pes del manillar podeu perdre l’estabilitat, fent que bolqui el carret amb el bebè dins.

En el cas del porteo, és important tenir en compte que aquest sempre ha de realitzar-se en condicions de seguretat per a evitar males postures i risc d’asfíxia. En el cas de nounats i bebès petits, han d’estar dins del portabebés sempre de cara al portador en una postura semblant a la d’una ranita: amb l’esquena en forma de C i les cames separades a 90 graus, en flexió de genolls, en forma de M. Recordeu que el caparró en nounats ha de quedar dins del portabebés, ja que encara no se”ls aguanta sola.

Quant a la roba, si dubteu sobre quin és la més adequada per al passeig a l’hivern, el més important és posar-li roba d’abric que li permeti transpirar correctament. Una gorreta també serà necessari en els dies més freds o de molt de vent, ja que el cap és per on es perd més calor.

També heu de tenir en compte els canvis bruscos de temperatura entre l’interior i l’exterior, tant a l’estiu com a l’hivern. Així que és important abrigar i desabrigar al bebè dependiendo de la temperatura del moment.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!