Desenvolupament psicomotor i emocional
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Conèixer al bebè de tres mesos: les seves característiques

2 min.

Quan el bebè compleix el seu primer trimestre fora de l’úter matern, el seu cos comença a guanyar greix i mobilitat, els seus sentits es van perfeccionant i adquireix noves habilitats per a relacionar-se amb el seu entorn.

Postura i moviments

Boca avall, el bebè de tres mesos aixeca el cap i el tronc, secundant-se en els avantbraços. També, les seves cuixes estan estirades. Boca amunt, té els malucs estesos i, encara que els genolls encara estan una mica doblegades, dona suport als talons en el llit. Pot girar-se de costat.

Si li sosteniu assegut, el bebè pot mantenir el cap alçat. Obre les mans, juga amb elles i se les emporta a la boca. Els moviments de braços i cames comencen a ser intencionats, però encara no els sincronitza bé. Intenta dirigir la mà cap als objectes, però no encerta a agafar-los; no obstant això, si li poseu un sonall a la mà, pot sostenir-lo i agitar-lo.

El sentit de la vista en el bebè

El bebè de tres mesos és capaç de seguir bé els objectes amb la mirada, girant el cap si cal. Si bé encara no controla bé la direcció dels ulls, per la qual cosa serà normal si bizquea una mica. No obstant això, serà capaç d’enfocar o acomodar la visió tan bé com un adult, encara que no pot veure completament bé fins als 6 mesos. Realment els nens i les nenes triguen uns 6 o 7 anys a aconseguir l’agudesa visual dels adults. Serà capaç també de distingir el rostre de la mare o del pare sense necessitat de més sentit que el de la vista. 

Tres meses

L”oïda i el llenguatge del bebè de tres mesos

Para esment a la veu, a la música i als sorolls. Cerca amb la mirada l’origen del so, tal com començareu a veure quan el bebè compleixi dos mesos, girant els ulls o el cap en la direcció que prové. El bebè de tres mesos també es desperta amb sorolls que abans no el molestaven. Vocalitza espontània i prolongadament i respondrà a la vostra veu, sobretot a la de les mares, amb balbotejos.

Conducta social

El bebè de tres mesos busca activament el contacte social. A aquesta edat, també somriu com a resposta al somriure de l’adult i comença a riure”s a riallades. Així mateix, manifesta la seva alegria en veure una joguina o una persona coneguda, responent movent alborotadamente braços i cames.

Els seus balbotejos formaran part del dia a dia, intentaran imitar-vos quan li parleu i fent-se notar amb petits crits. També és capaç d’imitar senzills gestos i moviments.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!