Desenvolupament psicomotor i emocional
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Desenvolupament d’un bebè de dos mesos: les seves característiques

3 min.

Durant el segon mes de vida del vostre bebè anireu descobrint canvis en el seu desenvolupament i comunicació amb el seu entorn. A poc a poc comença a passar més temps despert i adquireix noves habilitats. Si voleu saber què s’ha de fer i com estimular-li, continueu llegint.

Postura i moviments del bebè de dos mesos

En estar boca amunt, encara que els braços i les cames continuen tenint tendència a estar flexionats, el bebè els mourà cada vegada més enèrgicament.

Boca avall, manté el cap elevat a 45°, secundant-se als braços i separant les espatlles. Quan li porteu a la posició asseguda, el cap li penjarà menys i quan abast la vertical, intentarà controlar-la i la mantindrà alçada uns instants.

El bebè de dos mesos també obrirà les mans de tant en tant.

El sentit de la vista en el bebè

Ja des del mes i mig, mostra una clara preferència pel rostre humà. També, i sempre que no es desplacin massa ràpid, seguirà de costat a costat (180è) el moviment d’objectes i persones.

Oïda i llenguatge del bebè de dos mesos

El bebè de dos mesos busca i tracta de localitzar sons. També vocalitza, responent al somriure i conversa que li doneu els adults. A diferència del bebè d’un mes, que tan sols és capaç d’emetre sons guturals.

Com evoluciona la conducta social del bebè

El bebè de dos mesos passa més estones despert. Mou els llavis o fa ganyotes en veure una cara. També, es desenvolupa el somriure social i pot riure simplement amb veure el vostre rostre, encara que el farà sobretot en veure el matern. També és capaç de demostrar disgust, excitació o plaer. 

Dos meses

Els signes d’alerta

Alguns dels aspectes que poden indicar que el seu desenvolupament no és el correcte, i per tant heu de consultar amb el pediatre, és si el vostre bebè té les seves mans contínuament tancades i no fixa la mirada durant llargs períodes de temps.

Exercicis, joguines i jocs per a entretenir-li i estimular-li

Quant als jocs i les activitats que podeu dur a terme amb el bebè durant el seu segon mes de vida, és important que penseu a jugar com una diversió. Per això, és recomanable no plantejar-ho amb grans objectius d’estimulació, ja que les seves neurones s’estimularan per si mateixes davant aquesta diversió.

Des del naixement fins als 6 mesos el bebè usarà gran part dels seus sentits per a jugar. Com ja sabeu, el bebè de dos mesos reconeix els vostres rostres i respon al somriure i conversa de l’adult. Per això, serà positiu que interactueu amb ell durant el joc. Això sí, heu de tenir en compte que cal alternar els moments de silenci i soroll, evitant canvis bruscos.

Per a afavorir el moment del joc, serà positiu que canvieu la postura del bebè entre boca amunt i boca avall, sempre que estigui despert. Jugar en aquestes postures afavorirà el desenvolupament psicomotor del bebè (control de la postura del cap, descobriment de l’ambient que li envolta i, més endavant, el volteig, l’arrossegament o el gateig).

Per al bebè de dos mesos, solen ser comuns jocs i joguines com a pianos de puntades per al bressol, ninots tous i de tacte suau, joguines per a fixar en el bressol o carro, gimnasos i catifes o mantes d’activitats, sonalls i mossegadors, entre altres.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!