Desenvolupament psicomotor i emocional
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Conèixer al bebè d’un mes: les seves característiques

2 min.

En complir el seu primer mes, podreu apreciar que el vostre bebè va prenent més consciència del seu entorn. Entre el seu desenvolupament i la vostra experiència, sereu capaces de manejar el seu cos amb més confiança, encara que continuarà sent fràgil. Això us aportarà una seguretat que serà molt útil en el vostre dia a dia: per al bany, per a canviar-li de roba o bolquer, etc.

Postures i moviments del bebè d’un mes

La postura habitual continuarà sent boca amunt. El cap descansa a un costat i té les extremitats menys flexionades que el bebè nounat.

Si el poseu boca avall, pot mantenir el cap alçat uns segons, separant el mentó, i moure-la d’un costat a un altre. Les extremitats inferiors estan una mica més estirades i pot fer algun moviment de reptació.

Un mes

El bebè d’un mes també té les mans tancades, amb el polze per dins i persisteix el reflex de prensió, que farà que s’agarri al dit d’un adult.

El sentit de la vista en el bebè

La vista del bebè d’un mes està preparada per a seguir objectes de colors brillants (especialment el vermell) o llums que es desplacin en el seu camp visual, sense perdre-les de vista en un recorregut de 90 graus. També serà capaç de fixar la mirada en la cara de les persones.

L”oïda i llenguatge del bebè

A la seva curta edat, serà capaç de reaccionar al so d’una campaneta i emetrà sons guturals, sense presència de vocals.

La conducta social al mes d’edat

El bebè d’un mes pot passar unes dues hores al dia en estat d’alerta, mostrant interès pel que ves i sent. També fixarà la mirada en el vostre rostre quan li parleu i mostrarà preferència per les persones conegudes, especialment les mares. També començarà a realitzar un seguiment ocular de persones i objectes que siguin a prop i reaccionarà amb un somriure de satisfacció davant carícies i veus, la qual cosa es coneix com a somriure social.

Els signes d’alerta en el bebè

Durant aquest primer mes, haureu acudit a diferents revisions pediàtriques especialment per a avaluar el creixement del nounat. No obstant això, convé atendre uns certs senyals d’alerta per a poder consultar amb el metge: per exemple, si el bebè d’un mes no pot alçar la barbeta quan estigui tombat boca avall o no reacciona davant els sorolls.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!