Preconcepció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

10 maneres de millorar la fertilitat

< 1 min.

Quan inicieu la cerca d’un bebè, una pregunta habitual és què fer per a tenir més probabilitats d’aconseguir un embaràs o què fer per a incrementar la fertilitat. Conèixer el cicle menstrual us ajudarà a reconèixer els dies més fèrtils en la dona, però també podeu tenir en compte les següents pautes per a millorar la fertilitat.

  1. Com més aviat millor. L’edat materna juga un paper molt important en la fertilitat femenina. La probabilitat de concebre un embaràs disminueix progressivament amb l’edat, especialment a partir dels 35 anys i de forma més rellevant a partir dels 40 anys.
  1. Si fumeu, és el moment de deixar-lo. El consum de tabac en la dona i possiblement també la parella s’ha associat amb subfertilidad (menor fertilitat). Podeu revertir gran part d’aquest efecte en el termini d’un any després de deixar de fumar.
  1. Mantenir un pes i un índex de massa corporal (IMC) saludable. Les dones amb sobrepès (IMC<25), obeses (IMC>30) i amb baix pes (IMC<18) teniu més risc de subfertilidad. En homes, tant el baix pes com el sobrepès afecta a la qualitat del semen. Per aquest motiu, és recomanable que emprengueu l’embaràs amb un índex de massa corporal entre 18 i 25 per part de tots dos membres de la parella.
  1. Fer exercici físic. Practicar exercici físic és essencial per a preparar-se per a un embaràs saludable, ja que contribueix al bon funcionament hormonal i al control del pes i disminueix l’estrès . Però heu d’evitar l’exercici molt intens o vigorós, ja que s’ha relacionat amb menor fertilitat en les dones amb IMC<25 i pitjor qualitat del semen en la parella masculina.
  1. Evitar l’alcohol. Les dones que consumeixen alcohol de manera habitual poden trigar més a aconseguir un embaràs. També la ingesta d’alcohol en homes redueix la qualitat del semen, podent dificultar la concepció.
Pareja comiendo

  1. Dietes, aliments i vitamines que poden ajudar: és important que sapigueu que no hi ha una dieta específica que ajudi a quedar-se embarassada però una dieta equilibrada aporta la suficient quantitat de nutrients, vitamines i minerals necessaris per a l’organisme, la qual cosa prevé futures complicacions durant l’embaràs. Tingueu en compte que la celiaquia no diagnosticada o no tractada sí que és una causa de subfertilidad femenina o masculina, que es resol adoptant una dieta sense gluten.
  1. Moderar el consum de cafeïna: la fertilitat femenina no sembla veure”s afectada per una ingesta de cafeïna inferior a 200 mg al dia,la qual cosa equival aproximadament a una tassa de cafè amb llet o 2 tassetes de cafè sol o tallat. Quant als homes, no hi ha estudis sòlids que recolzin la limitació de cafeïna.
  1. Control de l’estrès: l’estrès pot alterar el cicle menstrual i, com a conseqüència, dificultar la concepció. L’exercici físic, el ioga o la meditació us poden ajudar a controlar-lo.
  1. Limitar l’exposició a contaminants ambientals i substàncies tòxiques que poden alterar la fertilitat: com a dissolvents de neteja en sec, metalls pesants, pesticides, i, possiblement, bisfenol A (BPA).
  1. Consultar amb un obstetre. Per a algunes dones o parelles que patiu malalties o factors relacionats amb una menor fertilitat, és especialment aconsellable una visita preconcepcional.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!