Preconcepció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Preparar-se física i mentalment per a l’embaràs

2 min.

L”embaràs i el part són moments que posaran a prova la fortalesa del vostre cos i la vostra ment. Una bona preparació física i mental planificada uns mesos abans de la concepció facilitaran el camí.

Com preparar el cos per a l’embaràs

Un estat físic saludable contribueix a aconseguir un embaràs més ràpid i que evolucioni de la millor forma. Depenent de la vostra situació física actual i el vostre historial mèdic podeu requerir més temps per a aconseguir les condicions idònies per a un embaràs, però en general és aconsellable preparar-se almenys 3 mesos abans de la concepció. A continuació, teniu uns consells per a arrencar:

  1. La visita preconcepcional amb un especialista. Fonamental per a qualsevol parella que està iniciant la cerca de l’embaràs i especialment per a aquelles que teniu alguna malaltia, condició o tractament que pugui influir en la concepció o en el desenvolupament de l’embaràs com són les alteracions de tiroides, tensió arterial, diabetis, sobrepès o malalties que poden afectar la fertilitat com l’endometriosi, la síndrome d’ovaris poliquísticos o la malaltia celíaca. 
  1. Abandoneu els hàbits tòxics. Evitar les substàncies tòxiques és recomanable en qualsevol etapa vital, tant per a l’home com per a la dona. La cerca d’un embaràs pot ser un moment idoni per a aconseguir una vida saludable, si no la porteu encara. Deixar el tabac, l’alcohol i el consum d’altres drogues millorarà la vostra fertilitat i es reduiran enormement els riscos durant l’embaràs per a la mare i el vostre bebè.
  1. Comenceu a prendre suplements de vitamines. Podeu acudir a la matrona perquè us aclareixi quin suplement és recomanable incorporar, com l’àcid fòlic o el iode. Habitualment s’aconsella prendre”l entre 3 i 1 mes abans de la concepció.
Mujer embarazada acaricia su barriga

  1. Cuideu la vostra alimentació. Una dieta equilibrada, baixa en aliments grassos o ultres processaments, i rica en fruites, verdures, cereals integrals i proteïnes ajuda a enfortir la vostra salut, inclòs el sistema immune i hormonal. Això ara cobra especial rellevància, ja que així estareu cuidant tant la vostra salut com la del bebè.
  1. Practiqueu exercici físic amb regularitat. És recomanable realitzar exercici físic de 3 a 5 vegades per setmana, alternant exercici aeròbic (caminar de pressa, nedar, bicicleta…) amb exercici de tonificació i força (esquats, flexions…). Eviteu l’exercici físic extenuant com a maratons, triatlons, etc.
  1. Enfortiu el sòl pelvià. Un sòl pelvià sa i fort us ajudarà a tenir un part més fàcil, i també prevé complicacions en el postpart com la incontinència o el prolapse dels òrgans pelvians. Els exercicis de Kegel, els hipopresivos o el pilates us ajudaran a treballar el sòl pelvià.
  1. Cuideu la vostra salut mental i emocional. La cerca de l’embaràs pot ser estressant i difícil en alguns moments, sobretot quan el desitjat positiu triga una mica més a arribar. En parella o en solitari, busqueu temps per a relaxar-vos: meditar, llegir o compartir moments amb amics o familiars, us ajudarà a millorar la vostra salut mental.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!