Preconcepció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Sexualitat durant la cerca de l’embaràs

2 min.

Quan com a parella decidiu buscar un embaràs, hi haurà més opcions d’aconseguir-lo si es té la informació necessària per a fer una cerca dirigida. Per a això, és important que estigueu física i emocionalment preparats perquè la vida en parella durant els mesos de cerca sigui una experiència enriquidora.

Cada quant cal mantenir relacions sexuals

Les taxes d’embaràs més altes es donen en les parelles que tenen relacions sexuals cada 2 o 3 dies, començant-les poc després del cessament de la menstruació i sobretot durant el període d’ovulació. La majoria de les dades recollides per professionals indiquen que la qualitat òptima del semen es produeix quan hi ha dos o tres dies d’abstinència eyaculatoria abans del coit. Per tant, no haurien de passar més de tres dies entre ejaculacions.

Falsos mites respecte a la sexualitat i embarassos

Hi ha molts mites sobre com algunes postures sexuals poden afavorir la concepció. No existeix evidència científica que hagi demostrat superioritat d’una postura sexual sobre una altra quant a la taxa d’èxit d’embaràs. Igual que tampoc hi ha constància que adoptar unes certes postures després del coit afavoreixi la concepció. 

Pareja cama

El moment del dia o del cicle lunar en el qual es mantinguin relacions sexuals tampoc augmenta les probabilitats d’embaràs.

També s’escolten teories sobre la influència que pot haver de la vostra parella consumeixi uns certs aliments per a aconseguir que el bebè sigui nen o nena. Avui dia, se sap que no hi ha manera de predir ni menys encara promoure el sexe del futur bebè, exceptuant algunes tècniques de reproducció assistida.

No sols planificació

Encara que durant aquesta etapa és inevitable calcular els dies fèrtils i planificar les relacions sexuals en funció d’ells, després de diversos dies o mesos de cerca, la vida sexual en parella pot veure”s molt deteriorada. La intimitat, l’erotisme i la seducció són ingredients essencials per a fer de la cerca una experiència íntima i més amena:

  1. Llançar-vos a l’autoconeixement. Explorar, descobrir i poder compartir en parella el que resulta plaent i divertit, contribueix a una vida sexual saludable.
  2. Conreeu el desig: la seducció i les fantasies augmenten l’excitació i la libido.
  3. Podeu utilitzar lubrificants i joguines sexuals.
  4. Sortiu de la rutina: un bany en parella, una escapada romàntica… El factor sorpresa també contribueix a estimular el desig sexual.
  5. Prepareu l’ambient: veles, aromes, música… Un bon ambient afavoreix la connexió en parella.
  6. Mantingueu relacions sexuals quan us vingui de gust.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!