Cures generals i prevenció
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Com triar la roba més adequada per al bebè

3 min.

Una de les primeres coses que comprareu per al vostre futur bebè serà alguna peça de roba. Sovint, les mares i els pares primerizos, teniu l’impuls d’omplir l’armari amb aquestes petites peces. Però la veritat és que a vegades molta roba es queda sense estrenar, sobretot la de la talla 0-1. Els bebès creixen molt ràpid i no us donarà temps a posar-li-ho tot. A més, per molt boniques que siguin algunes peces, en el dia a dia prevaldrà la comoditat a l’hora de vestir, tant per a ells com per a vosaltres.

Els millors teixits per a la pell del bebè

La roba del bebè ha de ser folgada, còmoda i fàcil de posar. És important tenir en compte que també per als llençols, i tota la roba que està en contacte directe amb la seva pell, les fibres naturals, com el cotó i el fil, són preferibles a les sintètiques.

És recomanable rentar tota la roba abans del seu primer ús. Les rentades, almenys durant els primers mesos del bebè, han de fer-se per separat de la resta de la bugada de la família. És aconsellable utilitzar detergents especials per a pells delicades i prescindir del suavitzant.

Vestir al bebe

Les peces més segures per al bebè

Les peces infantils a la venda han de complir amb unes normes de seguretat. A l’hora d’adquirir la roba i els complements del vostre bebè, heu de comprovar que estigui tot correctament etiquetat. A més, és recomanable seguir aquests consells:

  • Evitar l’angorina, així com qualsevol teixit que deixi anar pèl i que pogués ser inhalat pel bebè.
  • Tampoc es recomanen els cordons o llaços.
  • Si una peça porta botons, han d’anar per darrere, ser grans i estar ben cosits, per a evitar que el bebè arrenqui un i accidentalment pogués obstruir les seves vies respiratòries.
  • Els imperdibles són molt perillosos i no han d’usar-se a la roba del bebè.
  • Per a evitar els accidents per ennuegada, cal prescindir d’accessoris com les forquetes o pinces de pèl, així com joies.

El calçat ideal per als seus primers passos

La principal labor del calçat és protegir els peus de les lesions amb els elements que hi ha en el sòl, per la qual cosa els bebès no necessiten sabates fins que no comencin a caminar. A més, per a aprendre a caminar, el millor és que el bebè estigui descalç, facilitant la fisiologia i la mobilitat dels peus. En èpoques fredes, els mitjons antilliscants li protegiran de les baixes temperatures.

Es recomana que, a l’hora de triar sabates, aquests siguin flexibles i de la talla adequada (ni massa petits, ni massa grans esperant que li durin més temps). Trieu marques amb models ergonòmics i que permetin gran llibertat de moviment.

Consells generals per a vestir nens i nenes

Quant a l’abric , en general els bebès i els nens no necessiten més capes de roba que els adults. Solament hi ha excepcions en bebès prematurs o en nounats que tenen dificultat per a mantenir la temperatura corporal. Que els bebès nounats tinguin mans i peus freds és normal per la immaduresa de la circulació perifèrica, i no s’hauria d’utilitzar com a criteri per a abrigar-los en excés. La roba del bebè ha d’adaptar-se a la zona geogràfica i a l’estació de l’any, igual que feu els adults.

Conforme el bebè va creixent, pot començar a col·laborar en el moment de vestir-se. A poc a poc, entorn dels 2-3 anys d’edat, anirà aconseguint una certa autonomia. Per a facilitar aquesta labor, la roba ha de ser còmoda i fàcil de posar, evitant cremalleres i botons. És millor usar, per exemple, pantalons amb cinturilla elàstica.

També és important recordar que la roba no té gènere, així que qualsevol color i forma poden ser adequats per a nenes i per a nens.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!