Embaràs
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Tot el que necessiteu per a preparar l’arribada del bebè

3 min.

L”arribada d’un bebè implica que haureu de prendre algunes decisions importants. Voleu practicar el llit familiar amb el vostre bebè o preferiu que dormi en un bressol? Preferiu lactància materna o artificial? Necessiteu carret per al bebè o aposteu pel porteo?

La bossa de l’hospital: què portar quan neix un bebè

La canastilla o bossa per a l’hospital del bebè reuneix totes aquelles coses que necessitareu durant els dies que passeu a l’hospital. És aconsellable tenir-la llesta un mes abans de la possible data de part, ja que el naixement pot avançar-se.

Pot haver-hi diferències si donaràs a llum en un hospital públic o privat, i fins i tot entre comunitats autònomes. Per exemple, els productes bàsics com a calces postpart o bolquers us els poden facilitar en el mateix hospital. Així que el millor és preguntar per a portar tot el necessari.

Què ficar en la bossa de maternitat per a la futura mamà

En la bossa de maternitat per a l’hospital, és recomanable que inclogueu:

  • 1 o 2 camisones oberts per davant per a facilitar la lactància materna, bata i sabatilles còmodes. També unes sandàlies per a la dutxa.
  • Calces d’un sol ús o de cotó i compreses 100% de cotó o de tela.
  • Un necesser amb els productes bàsics d’higiene: raspall de dents, xampú i gel per a la dutxa, raspall per al pèl, etc.
  • Roba còmoda per a sortir de l’hospital.
  • Discos o coixinets de lactància.
Lista del bebe

Llista de coses que heu de portar en la bossa de l’hospital per al bebè

Podeu incloure en la bossa del bebè per a l’hospital:

  • Bolquers i tovalloletes humides sense perfum o esponges, sabó neutre i crema per al culet per si no us donessin a l’hospital.
  • 4 o 5 bodis, 3 o 4 pijames, mitjons, manyoples i una gorreta.
  • També podeu incloure alguna mussolina gran per a embolicar al bebè i diverses petites per si regurgita.

Bressol i el canviador: consells i recomanacions

Si opteu per posar a dormir al bebè en el seu bressol, aquesta ha d’estar homologada (EN 716-1:2008). No heu de col·locar-la prop de finestres ni d’objectes que puguin caure sobre el bebè (prestatgeries, quadres, adorns…). És recomanable que en el bressol no poseu peluixos, coixins, mantes ni protectors, ja que generen riscos addicionals d’asfíxia . El matalàs ha de ser transpirable i dur, per a evitar que el bebè s’enfonsi en ell i l’espai entre matalàs i els barrots del bressol no pot ser major de dos dits.

El canviador ha de complir la norma europea de seguretat EN 12221-1:2008. Ha de tenir una base àmplia per a donar major estabilitat, panells laterals i frontals elevats i si és possible cinturó de seguretat de maneig senzill. Abans de canviar al bebè, cal comprovar que teniu a mà tot el necessari per a evitar accidents. Quan estigui en el canviador, el bebè ha de ser supervisat constantment, no li deixeu mai només ni desatès.

Com han de ser el cotxet i la cadira de passeig

Abans de comprar un carret, heu de comprovar que compleix la norma europea de seguretat EN 1888:2012. Fins que el bebè es mantingui assegut, viatjarà tombat en el cabàs, que ha de ser rígid i embuatat.

És obligatori que tots els carrets de passeig actuals tinguin: frens en dos de les rodes i un sistema de bloqueig que impedeixi que el carret es doblegui quan el nen estigui en ell. En el cas de les cadires és obligatori un cinturó de cinc punts per al bebè.

Viatjar amb el bebè en el cotxe: la importància d’una cadira segura

És obligatori que tot bebè i nen utilitzi un sistema de retenció infantil (SRI) fins almenys els 12 anys, i que, com a mínim, viatge a contramarxa durant els primers 15 mesos (recomanable fins als 4 anys). No és indispensable usar un sistema de retenció infantil (SRI) amb ancoratge Isofix, però sol ser més segur perquè ajuda a la seva correcta instal·lació.

Els SRI es divideixen segons el pes o segons la talla. Existeixen cadires adequades a cada situació, i es tracta que trieu la més adequada per a cada família i aprengueu a usar-la amb seguretat. El grup 0+ és la cadira de cotxe que s’usa per al bebè des que neix fins als 12-18 mesos aproximadament (aproximadament 13 kg). Les cadira de Grup I són per a nenes i nens de 9 a 18 quilos (normalment entre un i tres anys d’edat, encara que l’important és pes).

En el cas que vulguem passejar al nounat en una cadira de cotxe polivalent que serveix també com a cotxet en ser adaptable a una estructura de passeig, es recomana que estigui com a màxim una hora i mitja, ja que a causa de la posició que el bebè adquireix en aquestes cadires s’augmenta el risc de bradicàrdies -quan el cor va més ràpid del que deuria-, d’apnees – el bebè deixa de respirar uns segons- i de saturació d’oxigen -li arriba menys oxigen del necessari-.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!