Embaràs
Article traduït per un sistema de traducció automàtica. Més informació, aquí.

Què ocorre en el vuitè mes d’embaràs

4 min.

El moment del part cada vegada està més a prop, però les ganes de conèixer al vostre bebè i les molèsties d’aquesta última etapa faran que el temps passi aparentment més a poc a poc.

El vostre úter s’ha expandit tant que està molt pròxim a l’estèrnum i podeu tenir la sensació que els vostres òrgans interns estan empresonats. A més, el flux vaginal es torna abundant i una cosa més aquosa, deixant la vostra roba interior humida contínuament. És normal tenir molt de flux abundant blanc (leucorrea), o transparent, però sense mala olor ni molèsties. Si teniu por d’estar perdent líquid amniòtic, podeu observar si surt més quantitat en fer uns certs moviments, com tossir. En aquest cas, o si no el teniu clar, heu d’acudir a l’hospital perquè us examinin.

També en l’últim trimestre d’embaràs, poden aparèixer estries. Aquestes línies en la pell surten per la falta d’elasticitat i encara que podeu intentar prevenir-les amb una apropiada hidratació, a vegades són inevitables. Encara que no arriben a desaparèixer per complet, amb el temps s’aniran afeblint

El teu bebè no es mou com abans?

Durant aquest mes el bebè superarà els 1500 grams de pes i la seva longitud se situa entorn dels 44 cm. Ja gairebé no té lloc en l’úter per a moure”s, per la qual cosa és lògic que a poc a poc sentiu que els seus moviments són diferents. Portar un recompte dels moviments fetals us ajudarà a comprovar el benestar del vostre bebè.

Recordeu que a més la vostra percepció dels moviments del bebè també anirà canviant si teniu molta activitat en el dia a dia. Per això, us podeu prendre un temps de relaxació per a comptar els moviments fetals. Després dels menjars o d’una caminada pot ser un bon moment, ja que els bebès solen estar més actius llavors. Heu de notar almenys 10 moviments en un lapse de dues hores. Si teniu dubtes, o durant més de 12 hores percebeu que la seva activitat no és l’habitual i s’ha reduït considerablement, consulteu amb el metge per a descartar qualsevol anomalia.

Embarazada se aplica crema en la barriga

Què passa si saltes en l’embaràs

A hores d’ara de l’embaràs us costarà bastant realitzar unes certes activitats, com saltar, córrer o ballar. Però, sobretot aquelles embarassades que ja teniu un nen petit, potser us plantegeu si és perjudicial continuar amb aquestes activitats. O, per exemple, què passa si us donen un cop en la panxa estant embarassada.

Els exercicis d’alt impacte estan desaconsellats durant l’embaràs, inclosos els salts enèrgics. Però si poseu en pràctica el sentit comú, sabent a més que el bebè està molt protegit dins del sac amniòtic, simplement heu de tenir en compte les limitacions físiques pròpies de l’embaràs. Conforme la panxa va creixent us sentireu més maldestres i amb pitjor equilibri, per la qual cosa cal prestar especial atenció en la prevenció de caigudes.

També és convenient evitar els cops forts, sobretot amb altres objectes. Però, una manotada o una colzada (d”un nen petit, per exemple), no suposaran cap problema per al correcte desenvolupament del fetus. Té fins a tres barreres de protecció que esmorteeixen els cops: la vostra paret abdominal, l’úter i el líquid amniòtic. Si, per contra, és un impacte fort o sentiu algun signe d’alarma com a inactivitat fetal, sagnat vaginal o dolor en l’abdomen heu d’acudir a l’hospital.

Si el vostre treball remunerat implica alguna activitat de risc o heu de passar moltes hores dempeus o pujant i baixant escales, ja podríeu sol·licitar la baixa laboral per risc en l’embaràs. De fet, si no és possible una adaptació del lloc de treball, aquest permís es pot concedir des de l’inici de l’embaràs, depenent de les activitats que es realitzin. Com no existeix una legislació obligatòria respecte al nombre de setmanes de gestació en la qual es pot concedir la baixa, podeu consultar la guia d’ajuda per a la valoració del risc laboral durant l’embaràs que elabora l’Institut Nacional de la Seguretat Social.

Puc viatjar amb avió embarassada de vuit mesos?

Un mite molt freqüent és que les embarassades no podeu volar amb avió en el tercer trimestre. Però la realitat és que, en general, viatjar no està contraindicat en l’embaràs. Simplement heu de tenir en compte unes certes recomanacions, com la de no passar molt de temps assegudes (aplicable també als viatges amb cotxe). Sí que és cert que moltes de les companyies aèries us recomanaran tenir un certificat mèdic autoritzant el viatge a partir de les 28 setmanes de gestació. Superades les 36 setmanes d’embaràs es desaconsella volar. Però, en el cas de necessitar-lo, podríeu fer-lo amb l’obligatòria autorització mèdica.

Part als vuit mesos de gestació

Si el vostre bebè neix abans de les 37 setmanes d’embaràs, es considera un part prematur o preterme. Afortunadament, els òrgans del fetus ja estan pràcticament formats. A excepció dels pulmons, que necessiten encara unes setmanes més de maduració. Pel que, en cas d’amenaça de part prematur, és convenient intentar detenir-ho i en el centre sanitari valoraran administrar corticoides per a reduir les complicacions respiratòries en el nounat.

Si t’interessa saber les claus per gaudir del teu embaràs mes a mes i conèixer cada etapa de desenvolupament del teu nadó.

Subscriu-t’hi!